kuchnia oparta na naturze
Naturalne bogactwa
Kaszuby zwane Szwajcarią Kaszubską to miejsce wyróżniające się różnorodnością geograficzną. W toni jezior i rzek kaszubskich oraz przestrzeni lasów i łąk odnajdujemy esencje smaku z tego co natura dała najlepszego…
W naszej kuchni komponujemy dary lasu takie jak grzyby, jagody, żurawina. Naturalnie rosnące w ogrodzie zioła są fundamentem smaku czystego, nieskalanego i przejrzystego.
Z boru i lasu na stół podano.
przystawki
- Carpaccio z polędwicy wołowej z rukolą i parmezanem
- Placki ziemniaczane z twarożkiem i wędzonym łososiem
Dania główne
- Polędwiczki wieprzowe w skórce z migdałów z pieczarkami z musztardą dijon i puree
- Schabowy Asi z kością i karkówką z duszoną kapustą i ziemniakami
- Stek z polędwicy wołowej z sałatą i ziemniakami
- Zrazy wołowe z kaszą i buraczkami
- Kaczka z jabłkiem i nutą żurawiny podany z czerwoną kapustą
- Pierś z kurczaka grillowana z masłem ziołowo-czosnkowym z frytkami
RYBY
- Stek z łososia podany na szpinaku z sałatą i ziemniakami.
- Ryba dnia/ sieja, sandacz/ z pieczarkami w musztardzie dijon i miodzie serwowana z sałatą i ziemniakami
- Smażony pstrąg w sosie koperkowo-cytrynowym podany z sałatą i ziemniakami
DESery
- Tiramisu
- Deserek owocowy ze śmietaną i serkiem mascarpone
- Placek domowej roboty
ZUPY
- Rosół domowej roboty z makaronem
- Cebulowa
- Krem ze świeżych pomidorów
- Zupa rybna z kawałkami ryb
- Chłodnik
knedle i pierogi domowej roboty
- Knedle ze śliwkami/ morelami z mascarpone, śmietaną i wanilią
- Pierogi z jagodami/ wiśniami
- Pierogi ruskie
MENU DLA DZIECI
- Makaron z sosem truskawkowym
- Sznycel drobiowy z frytkami i surówką
- Kotlecik schabowy z frytkami i surówką
- Naleśnik z owocami i śmietaną
- Zupa dnia
dodatki do dań
- Ziemniaki, frytki
- Ryż
- Mix surówek
- Pieczywo
- Sosy/ ketchup, musztarda, majonez/
Sebastian Kukliński
Szef Kuchni
„Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy” – James Joyce, Ulisses
Nuta smaku i zapachu potrawy to kombinacja niesłychanie spójna. Przyrządzanie potraw to kunszt wymagający balansowania na linii sztuki w oparciu o konserwatywne granice dobrego smaku.
Wypróbuj nasze przysmaki!
W garnku trzeba dobrze zamieszać, tak jak w życiu. Robert Makłowicz, dziennikarz, krytyk kulinarny.
Przygotowujemy również imprezy zorganizowane
z super jedzeniem, orkiestrą lub DJ-em.
a wina?
„wina to jest twoja waćpan,
żeś tu jeszcze nie był”
Zapraszamy
wina starczy dla wszystkich
restauracja
Restauracja podaje dania w godzinach.
poniedziałek – piątek: 11.00 – 20.00
sobota i niedziela: 11.00 – 21.00
*śniadania dla gości od 8.00 – 11.00
Rezerwacja
Jeśli chcecie Państwo dokonać rezerwacji stolika.
Proszę o wcześniejszy kontakt.
+48 603882567
recepcja@oazakaszubska.pl